Axelvetekudde med krage (V001)

Modell Axelvetekudde med krage (V001)

Denna vetekudde är en riktigt arbetad axelvetekudde med kanaler så vetet ligger på plats och värmer där det ska.
En krage går upp i nacken där spänningar ofta finns.

veteavslappningAxelvetekudde med krage (art. nr V001) är utvecklad av Lyst, fd Ateljé Smått & Mått, ett original sedan 1999, gjord i samarbete med en person med nack- och axelsmärtor, för mesta möjliga funktionalitet.

Tyget är i ett ekologiskt linne. Lin är ett naturmaterial som ”andas” och fungerar väl med fyllningen av kravodlade vetekorn. Den värmda fukten i vetekornen transporteras mjukt genom det fuktgenomsläppliga linet till nacke och axlar. Varken kudden eller huden blir fuktig eftersom linet har en väldigt god fuktupptagningsförmåga.

Modellen lämpar sig väl att använda såväl vid stillasittande som rörelse. Fram finns en kardborrstängning, vilken man kan använda om så önskas, men kudden ligger kvar på axlarna väldigt väl ändå. Kanalerna över axlar och nacke fördelar vetet och värmen för avslappning och därigenom lindring till spända muskler och värk. Värmen och kuddens tyngd hjälper till att sänka spänt uppdragna axlar, och hjälper kroppen själv att lindra och läka, helt naturligt.

Denna modell rekommenderas av sjukgymnaster.
Läs omdömen här.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.