Axelvetekudde (V002)

Modell Axelvetekudde (V002)

Denna vetekudde är en riktigt arbetad axelvetekudde med kanaler så vetet ligger på plats och värmer där det ska.

Vete värmeAxelvetekudde (art. nr V002) är utvecklad av Lyst, ett original sedan 1999, gjord i samarbete med en person med nack- och axelsmärtor, för mesta möjliga funktionalitet.

Denna vetekudde är lillebror till Axelvetekudde med krage, och har ungefär samma vikt och volym. Skillnaden är att denna går ner mer fram på bröstet och något kortare baktill. Axelbredden är även något bredare.

Tyget är i ett linne. Lin är ett naturmaterial som ”andas” och fungerar väl med fyllningen av kravodlade vetekorn. Den värmda fukten i vetekornen transporteras mjukt genom det fuktgenomsläppliga linet till axlar och skuldror. Varken kudden eller huden blir fuktig eftersom linet har en väldigt god fuktupptagningsförmåga.

Modellen lämpar sig väl att använda såväl vid stillasittande som rörelse. Kudden ligger kvar på axlarna väldigt väl. Kanalerna över skuldror och axlar fördelar vetet och värmen för avslappning och därigenom lindring till spända muskler och värk. Värmen och kuddens tyngd hjälper till att sänka spänt uppdragna axlar, och hjälper kroppen själv att lindra och läka, helt naturligt.

Denna modell rekommenderas av sjukgymnaster.
Läs omdömen här.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.